Bach bloesem voor Hooggevoeligen

 

 

 

Bach bloesems voor Hooggevoeligen

Bach Bloesem Remedie Crab Apple

Het voelt aan als een ‘energetische zuivering’. Zeker wanneer je merkt dat gedachten, mensen en negativiteit soms aan je blijft ‘kleven’.

Crab Apple verwijderd energie die niet van jezelf is. Net zoals je iedere dag onder de douche stapt om je lichaam aan de buitenkant schoon te maken, zo kun je je lichaam aan de binnenkant schoon maken met Crab Apple

 

Hooggevoeligheid

Voor iedereen met een  verhoogde gevoeligheid voor visuele prikkels. Voor geluiden. Met een scherp oog voor detail. Men kan soms overbelast raken. Perfectionistisch als het aankomt op orde, netheid en harmonie.

De harmonie die verstoord raakt doordat het rommelig oogt. Of er heerst (te) veel lawaai. Geluiden (bijv. tijdens het eten) van andere mensen die irriteren. Of het geluid van een airconditioning. De drukte in de supermarkt. Hooggevoelige mensen kunnen hierdoor uit balans raken. Met vermoeidheid en of frustratie tot gevolg.

 

Wat doet Crab Apple ?

Crab Apple relativeert. Accepteer dat de perfecte harmonie niet altijd gerealiseerd kan worden. Goed is goed genoeg. Minder last van vermoeidheid. Minder last van frustratie. Meer ruimte voor intimiteit binnen relaties.

Aanvaarden en liefhebben van jezelf. Crab Apple versterkt het gevoel van zuiverheid binnen het lichaamsbewustzijn. En natuurlijk …. het heeft een reinigende en zuiverend werking.

 

Uit balans:

  • Reinheidsdrang, afkeer van jezelf, smetvrees, seksuele problemen, verwarring, streven naar te veel perfectie, zich uiterlijk en/of innerlijk “vies/besmeurd” voelen, oversensitief, angst voor besmetting, ziekten, een gevoel van “zondige” gedachten, snel van slag, ongeduld, huidirritaties, boulimia nervosa, allergie, mijden van alles wat maar vies, besmettelijk, onrein en/of niet goed schoon kan zijn.

 

In balans:

  • Juiste proporties zien, afstand kunnen nemen, sensitief, innerlijk evenwicht, snel herstellingsvermogen, innerlijk rust.

 

Crab Apple is de reiniger voor lichaam en geest.

Dr. Bach over Crab Apple:
“We moeten ons nooit, zelfs niet voor één moment, te veel bezighouden mét of beangstigd zijn óm ons lichaam, maar we moeten leren ons er zo min mogelijk bewust van te zijn en het slechts te gebruiken als een voertuig van onze Ziel en geest en als dienaar van onze wilskracht” (C.W., blz. 151).

Als je van je lichaam houdt, gaat je hart open.

 

 

Bach Bloesem Remedie Centaury
Wanneer je Hooggevoelig bent, wil je graag klaar staan voor je medemens en helpen. Dat kan tenkoste gaan van jeZelf en gezondheid, zeker wanneer je geen grenzen kan stellen. De bloesem ‘’Centaury’’ kan je hierbij helpen om in je eigen kracht terug te komen en daar ook te blijven. Een prachtige combinatie samen met de bloesem Crab Apple om volledig in je Hooggevoelige kracht te blijven.

Wat doet Centaury?

Uit balans:

  • Centaury-mensen zijn bijzonder hulpvaardig, ze voelen zich snel afgewezen, hunkeren naar erkenning en zijn snel moe. Ze doen alles voor andere mensen, zelfs als dat ten kostte van henzelf gaat. Hierdoor kom je nauwelijks aan zelfverwerkelijking toe. Willoos doen ze wat andere mensen van hen verlangen, of wat ze denken dat andere mensen graag zouden willen, uit angst zelf afgewezen te worden. Nee zeggen is hen vrijwel onmogelijk en grenzen worden niet tot nauwelijks gesteld. Een Centaury-mens is meestal erg onzeker en bijzonder kwetsbaar. De diepere oorzaak hiervan is een diep verlangen naar erkenning en liefde van anderen. Egoïstische mensen met een krachtige persoonlijkheid buiten mensen in een Centaury-disharmonie nogal eens uit en maken misbruik van hun hulpvaardigheid.

 

In balans:

  • Wilskracht, houden van jezelf en weten dat je het waard bent om liefde te geven en daarmee te ontvangen, nee durven en kunnen zeggen, zelfverwerkelijking, uitingsvermogen, je eigen weg gaan en niet de weg van anderen, een eigen identiteit, besef van eigen grenzen en deze ook bewaken.

 

Dr. Bach over Centaury:
“Duizendguldenkruid, dat groeit in onze velden, zal je helpen je werkelijke zelf te vinden, zodat je een actieve, positieve werker kunt worden in plaats van een passief werktuig” (C.W., blz. 106).

Ik hou van mij hoor je nooit zingen
Ik hou van mij wordt nooit gezegd
Maar ik hou van mij, al klinkt het bot en slecht
Want wie van zichzelf houdt
Die geeft pas iets kostbaars
Als-ie ik hou van jou tegen een ander zegt.

(Auteur onbekend)

Tekst uit Dr. Edward Bach: Bevrijd Uzelf

Bron: Marianne Bach therapeute