Reiki symbool Sei Hei Ki

 

 

Sei Hei Ki: Leer het kennen, oefen en gebruik het

Het is niet altijd eenvoudig om de symbolen te leren en ze in het geheugen op te nemen. Sommige zijn gecompliceerd en het kan verwarrend zijn om te onthouden welk symbool wat doet.

Sei Hei Ki is een hoog vibrerend symbool dat werkt aan het loslaten van de mentale en emotionele blokkades die onze energiestroom belemmeren. Dit symbool betekent ‘de aarde en de lucht ontmoeten elkaar’ of ‘de mens en zijn schepper worden één’ . Je kunt dit zien als het bewuste en het onderbewuste, het licht en de duisternis, of elke dualiteit die de twee uitersten vertegenwoordigt van hetzelfde dat samenkomt voor genezing.

De energie van Sei Hei Ki is zachtaardig – en dat moet ook zo zijn – werken aan het loslaten van emotionele en mentale blokkades kan een moeilijk proces zijn. De trilling van dit symbool is er een van eenheid en kracht die ons in staat stelt de oorzaak van onze blokkades te zien en ons de kracht geeft om los te laten en opnieuw te beginnen.

Je kunt dit symbool gebruiken in combinatie met andere symbolen in een gelaagde stijl of bijvoorbeeld als sandwich tussen Cho Ku Rei, om de Reiki-energie te concentreren waar het nodig is.

Sei Hei Ki is een van de eenvoudigere symbolen, bestaande uit drie delen. Om je te helpen dit symbool te leren, vind je hieronder een meditatieve oefening die je begeleidt door het symbool te tekenen, het in je geheugen op te nemen en je vervolgens af te stemmen op de Sei Hei Ki-frequentie, zodat je de specifieke energie van dit symbool kunt voelen voor jezelf.

Meditatie transcriptie:
Dit is een oefening in meditatiestijl om het Sei Hei Ki-symbool in Reiki te leren kennen. Als u het symbool nog niet in het geheugen hebt vastgelegd, zorg er dan voor dat u een kopie van het symbool bij de hand hebt, zodat u ernaar kunt verwijzen terwijl we verder gaan.

Maak het je gemakkelijk en sluit je ogen als je dat wenst.

Sei Hei Ki betekent ‘de aarde en de lucht ontmoeten elkaar’ of ‘de mens en zijn schepper worden één’ . Het is een evenwichtssymbool en brengt met name balans in de mentale en emotionele aspecten van onszelf.

Het symbool is opgesplitst in drie delen, werkend van links naar rechts.

Aan de linkerkant is de eerste lijn die een mengeling is van rechte lijnen en bochten, rechts daarvan is de tweede lijn die een lange bocht is, en ten derde krijgt de bocht twee hoeden of bobbels aan de rechterkant van de lijn. kromme.

Teken mentaal de eerste lijn met je geestesoog. Recht naar beneden, dan recht naar rechts, bocht terug rond dan een korte lijn naar beneden en ga dan naar rechts. Uiteindelijk eindigt deze lijn met een lange bocht naar beneden.

Nu de tweede lijn, één lange bocht, beginnend bovenaan. Voeg vervolgens twee hoeden toe.

Zeg nu de symboolnaam ‘Sei Hei Ki’ .

Herhaal het proces opnieuw.

Begin met de eerste regel. Recht naar beneden, dan recht naar rechts, bocht terug rond dan een korte lijn naar beneden. Ga naar rechts en eindig met een lange neerwaartse bocht.

Nu de tweede lijn, één lange bocht, beginnend bovenaan. Voeg vervolgens twee hoeden toe.

Zeg de symboolnaam ‘Sei Hei Ki’ .

Een laatste keer alleen.

Teken de eerste lijn, dan de tweede, voeg nu de twee hoeden toe en zeg de naam, ‘Sei Hei Ki’ .

Richt je aandacht op het symbool terwijl we nadenken over de betekenis ervan.
Dit symbool helpt om harmonie in evenwicht te brengen en te bevorderen en wordt getekend over onrustige gebieden waar Reiki-energie nodig is.

Het helpt bij het loslaten van slechte gewoonten en verslavingen, verbetert de concentratie en het geheugen en brengt harmonie waar conflicten zijn.

Wat levert dit symbool jou op? Roept het beelden, kleuren of sensaties op?

Laat je focus even los en ontspan.

Stem af op je eigen trilling. Hoe voel je je? Is er nog een emotionele of mentale rommel die je ervan weerhoudt om dit moment volledig te ervaren?

Laat zonder oordeel toe en teken Sei Hei Ki dan weer voor de geest en vestig je aandacht erop. Geef het een passende kleur en maak het groot en sterk in je geest.

Kun je de unieke kenmerkende vibratie van dit symbool voelen? En kun je onderscheid maken tussen jouw vibratie en de vibratie van het symbool?

Laat je focus even los en ontspan.

Dat zullen we opnieuw doen. Voel je trilling, voel het echt en sta het toe zonder oordeel.

Teken vervolgens het symbool, maak het groot en helder in je hoofd. Voel nu echt de Sei Hei Ki energie. Focus en maak het sterk in je geest.

Nu gaan we een beetje schakelen. Schakel voorzichtig terug naar je vibratie en schakel nu over naar de vibratie van het symbool. Doe dit met zachtheid. Gebruik geen geweld.

Jouw vibratie, de vibratie van het symbool.

Schakel over naar jou, schakel over naar het symbool. Schakel over naar jou, schakel over naar het symbool.

Blijf doorgaan, switch van het ene naar het andere.

Jouw trilling.

De trilling van het symbool.

Jouw trilling.

De trilling van het symbool.

Jouw trilling.

De trilling van het symbool.

Wat merk je? Gaan ze op elkaar lijken? Wordt het steeds moeilijker om ze uit elkaar te houden?

Blijf wisselen van jou, naar het symbool, naar jou, naar het symbool… wees voorzichtig.

Word je één met het symbool? Wordt de vibratie-energie van Sei Hei Ki een deel van jou?

Brengt het balans en harmonie, vrede en rust? Roept het een glimlach op?

Ontspan je focus nu en laat het gaan. Laat mentaal los en baad in je nieuwe trilling.

Aard jezelf nu, door je aandacht op je voeten te vestigen. wiebel met je tenen en waan je stevig op de aarde geworteld.

Plaats de handpalmen tegen elkaar in gebedspositie en besteed een paar momenten aan het cultiveren van dankbaarheid om deze sessie te beëindigen.

Namasté.