Oneness Deeksha Blessing

 

 

 

~*Oneness Deeksha Blessing*~

 

Wat is een Deeksha
Deeksha is een Sanskriet woord, dat verwijst naar een “zegen” of een “geschenk“, en dat letterlijk initiatie of overdracht van energie betekent. Kortom, de ontvangst van een geschenk van het universum die een neurobiologische verschuiving in de hersenen teweeg brengt, de kundalini activeert, de chakra’s in balans brengt en de ontvanger op een intelligente wijze begeleidt op zijn / haar individuele en unieke reis naar hogere staten van bewustzijn.

In de spirituele traditie van India wordt het woord Deeksha veelvuldig gebruikt. Door de snelle verspreiding van het fenomeen is men op zoek gegaan naar een andere naam die niet langer aan een bepaalde traditie is verbonden. Daarom wordt er nu ook gesproken van Oneness Blessing en/of van Oneness Deeksha. Het wordt doorgaans afwisselend gebruikt, maar het duidt op hetzelfde fenomeen.

De Deeksha vraagt geen bepaalde manier van leven, noch is een initiatie voor het volgen van een nieuw concept. Het vraagt ook niet om een bepaalde filosofie of ideologie te volgen. Het overstijgt religieuze en culturele barrières door het simpele feit dat het alleen zorgt dat iedereen ontwaakt in zijn / haar eigen spirituele traditie of geloof, waardoor religie een kwestie is van persoonlijke keuze
Oneness Deeksha is de rechtstreekse overdracht van energie die het hart tot bloei brengt en een neurobiologische verandering in de hersenen teweegbrengt.

Hoe wordt Deeksha gegeven
Oneness Deeksha wordt meestal overgedragen doordat de Deeksha Gever zijn of haar handen op het hoofd van de ontvanger houdt. De Deeksha kan ook worden ontvangen via de ogen doordat de deekshagever in de ogen van de ontvanger kijkt. Ook kan deeksha worden gegeven / ontvangen door intent. Dat houdt in dat de Deekshagever, die zich op een afstand bevindt het, zich afstemt op de ontvanger en zo de overdracht van de deeksha energie laat plaatsvinden. Uiteraard kan deze laatste vorm van Deeksha ook gegeven worden via, foto, de telefoon of internet of via email.

Verder kan men Deeksha ontvangen van zg heilige voorwerpen, die daarvoor met een klein ritueel speciaal zijn “opgeladen”. Zo’n voorwerp kan een beeltenis zijn zoals een foto van Jezus , een foto van Maria, een foto van AmmaBhagavan, een bijbel, een koran, padukas etc.

Ervaringen
Wat mensen ervaren bij of na de ontvangst van een deeksha kan sterk uiteenlopen. Sommigen ervaren helemaal niets tijdens de ontvangst, maar merken pas later dat er iets veranderd is, omdat ze niet of anders reageren in een situatie waar ze vroeger geirriteerd door raakten. Velen zijn verbaasd dat ze bv meer dan 20 minuten stil kunnen zitten zonder zich maar iets te vervelen. Anderen voelen tintelingen of hebben hele subtiele sensaties in hun lichaam. . Er zijn er die spontaan emoties los laten of iets in hun hoofd voelen. Gevoelens van gelukzaligheden worden vaak gerapporteerd. Wat de ervaring ook is, het is een proces dat voor iedereen uniek is en voor elk individu uiteindelijk zal leiden tot een verdere persoonlijke groei.

 

Enkele van de effecten/voordelen van het ontvangen van een Deeksha zijn:

•toename van creativiteit, vaardigheden en intelligentie
•verhoging van concentratie en toename van het vermogen om te leren
•afname van innerlijke conflicten en daarmee innerlijke rust en harmonie
•meer acceptatie, begrip en liefde in de relaties
•genezing van emotionele wonden en vermindering van “chattering”van de geest
•meer genegenheid, vriendschap en een gevoel van verbondenheid met de ander
•meer compassie
•toename in vitaliteit
•genezing van het lichaam door het genezing van de geest
•meer ontspanning van het lichaam en minder of geen stress
•helpt liefde en waardering te hebben voor het lichaam
•roept fijne gevoelens op zonder reden
•verwijdert blokkades
•maakt het mogelijk om een mentale frame voor overvloed te veranderen
•laat je ervaren wat onvoorwaardelijke liefde en vreugde is

Een Deekdsha Blessing mag 1 keer in de week ontvangen worden.

 

Voor een Deeksha blessing vraag ik 15 Euro per 15 minuten. Via contactformulier kan een Deeksha Blessing aangevraagd worden met één vraag waarvoor de zegen bestemd is, zoals….gezondheid, pijn, verdriet of zomaar een zegen

Many blessings, Marianne