Kristal, Serafiniet

 

 

Serafiniet

 

De naam ‘Serafiniet’ is afgeleid van Serafijn,gevleugeld, Engelachtig wezen, in dienst van God’
Het woord Seraf is ontleend aan het Hebreeuws saraph {branden} betekent, stralen.
De steen wordt zo genoemd omdt de witte strepen doen denken aan Engelenvleugels.

Informatie en werking

Serafiniet is een bijzonder mooie steen en heeft een prachtig zilverkleurig kleurenspel vaak op een intens mosgroene achtergrond. Serafiniet hoort bij de familie van de Klinochloor mineralen en de mooiste kwaliteit wordt gevonden in Siberië.

Serafiniet is een sterk helende steen en helpt je om het Hartchakra te openen en om meer te handelen vanuit je gevoel. Deze bijzondere steen zet je in je kracht, recht je rug en helpt je om het heft in eigen handen te nemen. Serafiniet zorgt voor focus, maakt je doelgericht en zorgt ervoor dat de Chi energie goed door je lichaam kan stromen. Serafiet verwijst naar de Serafijn engelen en helpt je om contact te maken met hogere dimensies.

Serafijn helpt je om uit te zoomen en om je eigen beperkingen en vastgeroeste gewoonten te zien en te doorbreken. Serafiniet maakt contact met je innerlijk weten, je levenskompas.

Serafiniet heeft een troostende en kalmerende werking. Deze mooie steen geeft hoop, moed, kracht en verdrijft sombere gevoelens en negatieve emoties. Serafiniet is dan ook een heerlijk rustgevende meditatiesteen en een krachtige healer van zowel je geest als je lichaam.

Op lichamelijk vlak heeft Serafiniet een sterk ontgiftende werking en ondersteunt de heling van alle fysieke klachten. Daarnaast zorgt Serafiniet voor een betere opname van voedingstoffen en stimuleert het de verbranding.

Kleur
licht groen, mosgroen, donker groen met zilverachtig veerpatroon

Chakra
Hartchakra, Kruinchakra

Hardheid
2 – 4

Dichtheid
2,55 – 2,75

Sterrenbeeld
Maagd, Weegschaal

Vindplaatsen
Rusland

Verzorging
Serafiniet kan niet gereinigd worden met water. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenenInformatie en werking

Wist je dat
……zuivere serafiniet zeldzaam is? Meestal vind je serafiniet samen met andere mineralen zoals, kwarts, apatiet, en aegirien.
…….serafiniet kattenoogeffect kan vertonen? Dit is te danken aan zijn kristalstructuur.
…….de elementen aarde en lucht bij serafiniet horen? Dit zijn ook de elementen die dit kristal zijn karakteristieke kleur en tekening geven. Een bestanddeel is oxigeen, lucht. Andere bestanddelen zijn veel voorkomende elementen in de aardkorst.
…….serafiniet hoort bij de kristallen gewijd aan aartsengel Raphaël?
……..serafiniet de aura reinigt? Je kunt dit heel simpel bereiken door op een stukje sreafiniet te gaan zitten of ermee te gaan zitten mediteren.

 

Bron stukjes: https://www.semoea.nl/
https://www.kristalmeester.nl/: