Vereenvoudigde zelfreiki

 

 

Vereenvoudigde zelfreiki

Vaak hebben mensen het gevoel dat zelf-Reiki doen te veel tijd kost, of dat het te ingewikkeld is. Ze maken zich zorgen dat ze het niet goed doen of dat ze niet voelen wat ze zouden moeten voelen. Mijn antwoord hierop is bijna altijd een versie hiervan: “Vereenvoudig, vereenvoudig, vereenvoudig!”

Reiki is een van de eenvoudigste dingen die je ooit zult doen. Er is weinig “doen” aan. Het is meestal gewoon toestaan ​​en zijn. Dat is echter moeilijk voor onze geest om te accepteren. De geest is graag actief en bezig. Het is zenuwachtig. Dat is normaal en oké. Maar het kan een beetje worden als een heel jong kind dat voortdurend vragen stelt en zoekt naar iets om te doen, terwijl het eigenlijk gewoon even stil moet zijn om in slaap te vallen. Dit doen we met Reiki. We zoeken naar manieren om het rusten uit te stellen in zijn eenvoud en stilte. We zeggen tegen onszelf dat we geen tijd hebben, we hebben andere dingen te doen, we doen het verkeerd, enz.

Toen ik voor het eerst met Reiki begon, genoot ik van de nieuwe energie die door me heen stroomde. Gedurende ten minste 6 maanden voorafgaand aan mijn training had ik een ochtendbehandeling gedaan waarbij ik diep ademhaalde en de meeste handposities die bij zelfreiki worden gebruikt. Ik hield van de manier waarop dit voelde en het hielp echt mijn lichaam en geest! Na training en afstemming, in plaats van deze zeer eenvoudige oefening met de nieuwe en heerlijke energie van Reiki voort te zetten, heb ik het opgegeven om elke ochtend een lange Reiki-sessie te doen. Ik hield van mijn lange en diep persoonlijke Reiki-sessies en stond elke dag vroeg op om ze te hebben. Er waren echter momenten dat het voelde alsof er iets niet klopte. Alsof ik het ingewikkelder maakte dan nodig was, en daardoor het grotere geheel misliep.

Vereenvoudigde zelfreiki

Sindsdien heb ik dat onderzocht en besloot ik terug te keren naar een meer vereenvoudigde versie van de dagelijkse zelfreikibeoefening. Misschien resoneert het ook met sommigen van jullie.

Ga comfortabel zitten. Misschien vind je het leuk om op de grond te zitten, als dat comfortabel voor je is, omdat dit erg aardend is. Als het moeilijk voor u is om comfortabel op de grond te zitten, ga dan rechtop op een stoel of kruk zitten zodat je jouw onderrug kunt bereiken.

Plaats je handen in elk van de posities voor zelfbehandeling, zoals weergegeven op de kaart die wordt aangeboden. Haal in elke handpositie drie keer diep adem . Kijk of je kunt merken dat deze ademhalingen naar je onderbuik gaan, zodat je buik zo zacht en ontspannen mogelijk kan zijn.
Na drie keer diep ademhalen, verplaats je je handen naar de volgende handpositie. Ga door totdat je alle getoonde handposities heeft behandeld.

Dat is het! Gemakkelijk!

De hele behandeling duurt slechts ongeveer 10 minuten of minder. Er is nooit een vraag over waar je je op moet concentreren, omdat je aandacht alleen gaat naar je ademhaling die in en uit je lage buik gaat en tot 3 ademhalingen telt. U zult merken dat de spanning wegsmelt en eventuele pijn vermindert naarmate u de behandeling uitvoert. Het is vrij direct. Zelfs als je geen energie door je heen voelt stromen, is deze verschuiving voldoende om je te helpen zien dat de behandeling werkt en je helpt te genezen.

Ik ben dol op de terugkeer naar deze vereenvoudigde versie van Reiki-zelfbehandeling! Ik merk dat het me eigenlijk meer helpt dan de meer gecompliceerde versie.

Artikel door Angie Webster: Reikimaster

Reiki-handposities