Astrofylliet, Edelsteen

 

Wat is Astrofylliet

 

Kernwoorden astrofylliet: bescherming, astraal reizen en je levenspad vinden.

Werking astrofylliet: het is een goede steen om bij te hebben tijdens astraal reizen, sjamanistisch werk en andere activiteiten waarbij contact gemaakt wordt met andere dimensies, werelden en buitenaards leven. De steen zorgt hierbij voor een goede bescherming, goede aarding en vergemakkelijkt het contact. Gedragen tijdens een meditatie kun je met astrofylliet ook je innerlijke wereld verkennen. Het helpt je om jezelf te leren kennen, jezelf te accepteren en te vergeven en helpt daardoor ook om van jezelf te houden. De steen helpt je om je zielendoel te vinden. Niet op je levenspad zitten, kan klachten opleveren zoals depressie, verveling en verslaving. Astrofylliet brengt de chakra’s in balans en versterkt de aura. Hierdoor beschermt het tegen negatieve invloeden en schadelijke (elektromagnetische) straling.

Verzorging astrofylliet: deze steen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra: allemaal.

astrofyllietAstrofylliet is een tamelijk zeldzaam mineraal. Het is mica-achtig, glimmend en schilferig.

Astrofylliet groeit in opvallende goudgele tot bronskleurige, roodbruine of bruine waaiers of sterren, meestal op een lichte ondergrond van veldspaten.

Het mineraal groeit meestal samen met donkergroene tot zwarte mineralen, zoals actinoliet, aegirien en arvedsoniet. Het kan insluitsels van zilverkleurige hematiet en roodbruine zirkoon bevatten.

Ruwe astrofylliet kristallen zijn goed te onderscheiden van hun moedergesteente (matrix) en begeleidende mineralen.

Astrofylliet trommelstenen zijn vaak geel, goud, goudbruin, oranjebruin, zilver, blauw en groen op een donkere achtergrond. Deze stenen zijn iriserend: afhankelijk van de lichtinval zie je een iets andere kleur (schiller-effect).

Het mineraal wordt slechts op een paar plekken ter wereld gevonden. De belangrijkste vindplaatsen zijn in Noorwegen, Groenland, Rusland en de VS.

Ruwe astrofylliet uit het Khibiny Massief bij Moermansk, Rusland, vertoont fraaie gouden sterren. Andere locaties laten meer glasachtige kristallen zien.

astrofylliet hangertje

Sommige mineralen doen sterk aan astrofylliet denken, maar zijn het niet. Dat geldt bijvoorbeeld voor galaxyiet en nuummiet. Ook deze mineralen zijn donker en iriserend. Ze vertonen echter geen waaiertjes of sterren.

Een andere naam voor astrofylliet is starstone.

Astrofylliet wordt graag door edelsteentherapeuten gebruikt om in de juiste geesteshouding vóór een behandeling te komen. De steen wordt ook gebruikt bij spijsverteringsproblemen en bij mensen die graag willen afvallen.

 

Herkomst van de naam

De naam astrofylliet is afgeleid van de Griekse woorden astro (‘ster’) en phyllein (‘bladderen, schilferen’).

De Engelse naam starstone betekent letterlijk ‘sterrensteen’.

 

 

Astrofylliet en gezondheid

Spiritueel

* Astrofylliet kan op alle chakra’s, maar vooral op heiligbeen en zonnevlecht. Je voelt ‘m het best op de zonnevlecht.
De drie ‘hogere’ chakra’s (keel, voorhoofd, kruin) worden vanuit het hart met de drie ‘lagere’ chakra’s (zonnevlecht, heiligbeen, basis) op één lijn gebracht en geharmoniseerd. Deze steen laat Kosmisch Licht doorschijnen.
* Tegenwoordig voelen veel mensen zich niet (meer) thuis in de huidige maatschappij. Met de astrofylliet kunnen deze mensen zich beter handhaven, en kunnen ze de huidige omstandigheden beter accepteren.
* In droom of meditatie kan astrofylliet je terugbrengen naar tijden voor je conceptie en geboorte. Het is zelfs mogelijk om je tijdens je droom of meditatie te verplaatsen naar andere eeuwen of andere plaatsen.
* Astrofylliet geeft inspiratie.

ruwe astrofylliet uit RuslandRuwe astrofylliet op veldspaat uit het Khibiny Massief, Rusland

Mentaal

* Astrofylliet maakt waarheidslievend en helpt de waarheid beter boven tafel te krijgen. Een goede steen voor speurneuzen en rechercheurs.
* De steen helpt je inzien dat er altijd meer mogelijkheden zijn dan je denkt. Astrofylliet maakt creatief en inventief, helpt je zaken op een andere manier te bekijken. Dit maakt astrofylliet een goede ondersteuning voor puzzelaars die een moeilijker niveau willen kiezen.
* Astrofylliet geeft zelfvertrouwen en betere communicatieve vaardigheden.
Ideeën omzetten in daden is gemakkelijker met een astrofylliet in je zak. Ook doelen stellen en bereiken is gemakkelijker met een astrofylliet.
* Wees erop bedacht dat als je jouw focus en discipline wilt versterken, het dragen van een astrofylliet dit kán bemoeilijken.

Emotioneel

* Astrofylliet helpt losser en spontaner te reageren.
* Heb je slechte gewoontes waar je graag vanaf wilt (bijvoorbeeld roken of snoepen)? De astrofylliet helpt je je doel realistisch te benaderen, en in haalbare stappen te bereiken. Gebruik dan een astrofylliet hanger of elixer.
Astrofylliet helpt je je beter in je vel te voelen.
* Heb je het gevoel dat je te weinig aandacht van je omgeving krijgt? Dat ze jouw behoeftes niet zien of willen zien? Astrofylliet helpt je dit te relativeren. Hij geeft je meer zelfvertrouwen en helpt je eigen keuzes te maken.
* Het dragen van een sieraad met astrofylliet kan bij sommige mensen tot dagdromen en nachtelijk dromen leiden. Het zijn wel mooie dromen.

 

Fysiek

* Astrofylliet werkt in op de hersenen en het zenuwstelsel. De zenuwprikkeloverdracht wordt verbeterd. Hierdoor kan de steen goede diensten bewijzen bij black-outs en epilepsie.
* Astrofylliet verbetert de tastzin.
astrofylliet trommelsteen* Deze steen werkt positief in op alle organen die bij het zonnevlechtchakra horen: levermaagtwaalfvingerige darmalvleesklier en milt, en ook de bovenste helft van de dunne darm.
* Astrofylliet werkt zeer sterk in op lever en alvleesklier. Hierdoor schommelt het bloedsuikergehalte minder, waardoor trek in zoet en snacks veel minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt. De astrofylliet is dan ook een fijne ondersteunende steen als je wilt afvallen. Astrofylliet werkt positief in op je gewicht, én op je wil om gewicht te verliezen.
* Astrofylliet stimuleert de (fysieke én geestelijke) spijsvertering. Hij ondersteunt de stofwisseling en de waterresorptie (wateropname) van de dikke darm. Hierdoor wordt de urineproductie groter. De astrofylliet kan ook dorstig maken.
* Een fijne anti-stress steen. Astrofylliet lost verkramping en spanning in nek en schouders op.
* De astrofylliet is ontgiftend en helpt om een ontslakkingskuur vol te houden.
* Astrofylliet harmoniseert de hormoonhuishouding, helpt bij premenstrueel syndroom (PMS), menstruatieklachten en overgangsklachten.

 

Bron: https://www.semoea.nl/