Reiki symbool Hosanna

 

 

 

De kracht van het Hosanna-symbool

bij het energetisch reinigen van ruimtes en individuen

 

Reiki is een spirituele en therapeutische praktijk die heilige symbolen gebruikt om levensenergie te kanaliseren en in balans te brengen. Een van deze symbolen is Hosanna, een krachtig hulpmiddel voor het reinigen en elimineren van negatieve energieën in zowel ruimtes als individuen. Dit symbool wordt afgebeeld als twee tegenover elkaar liggende driehoeken die een basis delen en eindigen in een kleine spiraal. Hosanna vertegenwoordigt het zwaard van Aartsengel Michaël en werkt als een katalysator om ongewenste energieën vrij te maken en te zuiveren.

Hosanna is een van de Reiki-symbolen die ik regelmatig gebruik, bijna net zo vaak als CKR. Het is een symbool dat wordt gebruikt om negatieve energieën uit huizen en individuen te reinigen en te verwijderen, en kan ook worden gebruikt om een ​​relatie te bevrijden van negatieve energieën.

Een ding dat me is opgevallen bij het gebruik van het Hosanna-symbool, of het nu in ruimtes, individuen of zelfs van een afstand is, is dat de energie die vrijkomt met grote helderheid kan worden waargenomen. Een diep gevoel van bevrijding en helderheid kan worden ervaren als de negatieve energie verdwijnt.

Hosanna gebruiken om een ​​kamer te reinigen
Wanneer je een kamer wilt reinigen en zuiveren, kan Hosanna een hulpmiddel van onschatbare waarde zijn. Volg deze stappen om een ​​effectieve energiezuivering uit te voeren:

Voordat je begint met het reinigen van energie, is het essentieel om jezelf te beschermen.

Teken het CKR-symbool op uw eigen lichaam en  je tong tegen je gehemelte om een ​​beschermende barrière te vormen. Dit zal helpen om je eigen energiebalans te behouden en eventuele negatieve invloeden tijdens het werken met de energie van anderen te voorkomen.
Teken in elke hoek van de kamer het CKR-symbool om de energie en bescherming te versterken.
Teken het Hosanna-symbool op elke hoek om te beginnen met het vrijgeven van negatieve energieën.
Teken het HSZSN-symbool in de hoeken van de kamer, volgens een aflopend patroon van de bovenhoek naar beneden.
Teken op elke muur van de kamer het SHK-symbool om opgehoopte emotionele energie vrij te maken.
Teken in het midden van de kamer de HSZSN-, Hosanna-, SHK- en CKR-symbolen terwijl je de volgende intentie herhaalt: “Ik reinig, verhelder en transmuteer alle negatieve energieën van deze plek.”
Om de reiniging af te sluiten, tekent je CKR op elke muur, plafond en vloer van de kamer.
Teken ten slotte het DKM-symbool in de lucht in het midden van de kamer met de bedoeling de stroom van universele levensenergie in stand te houden om de energie in de kamer in balans te houden.

Hosanna-symbool

Toepassing van Hosanna bij persoonlijke energiereiniging
Naast het reinigen van ruimtes kan Hosanna ook gebruikt worden om negatieve energieën bij individuen los te laten. Of je nu face-to-face met een persoon werkt of een Reiki-sessie op afstand geeft, je hoeft alleen maar het symbool te tekenen en het op het lichaam van de persoon aan te brengen terwijl je de naam drie keer noemt. Persoonlijk stuur ik graag Reiki-energie na het plaatsen van het symbool, met de bedoeling “alle negatieve energieën te reinigen, te verhelderen en te transmuteren”.

In situaties waarin je je emotioneel overweldigd voelt of merkt dat je herhaaldelijk blijft stilstaan ​​bij een gedachte of situatie in je geest, kun je die energie zuiveren door Hosanna te combineren met SHK.

Het combineren van dit symbool met andere kan de resultaten verbeteren. Ik geniet er vooral van om het te combineren met Karuna Reiki®-symbolen .

Combineer Hosanna met het Hart-symbool om de energieën van een persoonlijke relatie te zuiveren, of het nu gaat om conflicten binnen een paar, tussen broers en zussen, ouders en kinderen, vriendschappen of professionele relaties.

Als je gedurende een langere periode sociaal bent blootgesteld en in het middelpunt van de belangstelling hebt gestaan, kun je negatieve energie verzamelen. Als je bijvoorbeeld lezingen geeft, lessen of seminars geeft en het gevoel heeft dat je het slachtoffer bent van kritiek of je gewoon overweldigd voelt door de aandacht van anderen, kun je deze negatieve energieën loslaten door het Hosanna-symbool te combineren met Iava, en je zult voelen hoe de zwaarte is.

Artikel door Magalí Giménez