Bach bloesem remedies: Oak

 

 

Bach bloesem remedies: Oak

 

Bach bloesem Oak is voor types die de moed nooit opgeven. Ze blijven doorworstelen tegen iedere moeilijkheid in. Ook al voelt de Oakmens zich moedeloos en wanhopig , opgeven is geen optie. Het zijn sterke en betrouwbare mensen waardoor anderen de neiging hebben hun lasten op hun schouders te leggen.

Steunpilaar voor de familie, maar verbergen hun eigen lasten en zorgen voor anderen.

De Eik wordt ook wel de koning van de bomen genoemd. Het is een boom die kracht uitstraalt en daarom staat voor onoverwinnelijkheid. Net als een oude eik die stevige wortels heeft, taai hout en een stevige stam zo zijn ook degene die bachbloesem Oak nodig hebben. Maar niets is wat het lijkt soms: deze types plegen roofbouw op zichzelf.

Geneeskrachtige eik
De schors van de eik heeft geneeskrachtige eigenschappen. Gebruik 1 kg jonge eikenschors (vers of gedroogd). laat dit een kwartier komen in 2 liter water. Het gefilterde water kun je gebruiken als een wikkel bij keelpijn. Doop hiervoor een handdoekje in de vloeistof en wring het uit. Thee van eikenschors werkt versterkend op de inwendige vaten.

bachbloesemtype oak
Oak types hebben veel te geven. Een schouder om op te leunen. En geven troost en advies in moeilijke tijden.

Bach bloesem Oak: kracht en vertrouwen
Oak types kunnen veel hebben vanwege hun sterke gezondheid. Aan de buitenkant lijkt dat inderdaad zo te zijn. Maar er komt een dag dat die eik van binnenuit gaat rotten en de wortels niet zo stevig lijken te zijn. Dat is ook het karakter van het eik type: niets laten merken tot het lichaam duidelijke signalen gaat geven, zoals steken op de borst.

Oak mensen zijn in staat groepen mensen door moeilijke situaties te leiden. Als de groep opgeeft, zetten zij door. Zij geven met gezond verstand en inzicht aan, waarom het de moeite waard is om door te zetten.

Sterk, edelmoedig, rechtschapen en onverschrokken.

Werking bachbloesem Oak
Oak hersteld de energie en helpt op tijd te herkennen dat rust en ontspanning nodig is. Leren net zo goed voor jezelf te zorgen als voor anderen.

Bach schreef hierover: “het zijn kranige mensen, die met grote moeilijkheden worstelen zonder de hoop te verliezen of hun inspanningen te laten verslappen. Zij weerspiegelen onder alle omstandigheden volharding, moed en standvastigheid”.

Bachbloesem Oak helpt om op harmonieuze manier met de kracht om te gaan en ook te beseffen dat je de plicht hebt om goed voor jezelf te zorgen. Dus ook kunnen genieten en ontspannen. Helpt ook bij het ontwikkelen van het vermogen te vertrouwen in de afloop van situaties en niet de moed te verliezen. Ik ben een doorzetter, ondanks moeilijkheden.

Extra ondersteuning bij Oak gemoedstoestand
Oak types kunnen lichamelijk gespannen zijn. Bewegingsoefeningen voor het los maken van verkrampte nek- en schouderspieren zijn een echte aanrader. Net als reflexologie, om lichamelijke spanningen en blokkades aan te pakken. Lichamelijke spanning kun je ook verlichten met een goede ademhaling.

Bach bloesemtherapeut: Marianne