7 chakra-balancerende mantra’s

 

 

 

 

 

7 chakra-balancerende mantra’s: hoe je jouw energie kunt aanpassen?

Wij mensen zijn repetitieve wezens. Als kinderen leren we door dezelfde verhalen te horen. Als studenten leren we door feiten op te zeggen. En als volwassenen herhalen we meestal dezelfde verhalen keer op keer, vaak door onze dagen heen in een soort robothypnose, waarbij we dezelfde zinnen voor onszelf herhalen in ons hoofd.

Terwijl het herhalen van een wiskundige vergelijking totdat het uit het hoofd wordt geleerd een student ten goede kan komen, kan het herhalen van een negatief verhaal een self-fulfilling prophecy creëren. Concentreer je op die keer dat je vorig jaar genaaid werd, en voor je het weet, gebeurt het weer.

Concentreer je op de tijd daarvoor, toen je ook genaaid werd, en het is een patroon. Nu ben jij degene die altijd genaaid wordt. Maar het hoeft niet zo te zijn…

Mantra-meditatie is in wezen positieve zelfhypnose. Traditioneel wordt het gebruikt voor zowel gebeden als affirmaties. ‘OM’ is een traditionele mantra die alles wat is erkent, zonder enige vorm van oordeel. “Lokah samastah sukhino bhavantu,” is een gebedsmantra om vrede te brengen aan alle wezens.

Een andere vorm van positieve zelfhypnose is om je te concentreren op het balanceren van de zeven chakra’s – het subtiele energiesysteem van het lichaam. Ik heb de volgende chakra-balancerende mantra’s gemaakt om je te helpen je energie op één lijn te brengen. Herhaal elke mantra alleen, of achter elkaar, hardop of stil. Observeer hoe het je geest, lichaam en ziel beïnvloedt.

 

WORTELCHAKRA (MULADHARA)
“Ik ben sterk, stabiel en vredig.”

Om je verbinding met de aarde te voelen, ga je met je voeten of heupen stevig op de grond zitten; sta met je voeten op schouderbreedte uit elkaar; of loop met je voeten stevig op de grond. Stel je een rode bol voor aan de basis van je ruggengraat. Voel de energie aan de basis van je ruggengraat verschuiven terwijl je de mantra herhaalt.

SACRAAL CHAKRA (SVADHISTHANA)
“Creativiteit stroomt door mij heen.”

Stel je een gloeiende oranje bal voor in de onderbuik, het centrum van je creativiteit. Of je nu wel of niet gelooft dat je artistieke vaardigheden hebt, erken dat je jezelf kunt openstellen voor creativiteit. Dit kan talloze aspecten van je leven verbeteren. Terwijl je de mantra herhaalt, voel je de energieverschuiving in de onderbuik.

ZONNEVLECHTCHAKRA (MANIPURA)
“Soms is loslaten de meest krachtige keuze.”

Stel je een gouden bol voor die net boven je navel of zonnevlecht, je krachtcentrum, ronddraait. Wanneer dit centrum uit balans is, kun je merken dat je vasthoudt aan een idee, een relatie of een positie voor een dierbaar leven, verstrikt raakt in ‘gelijk hebben’ of verdwaalt in gebruikelijke emotionele patronen en verhalen.

Maar zoals deze mantra ons eraan herinnert, is loslaten soms de beste oplossing.

Ten eerste, visualiseer en eer wat je hebt gegrepen. Het heeft een doel gediend in je leven. Sta het toe, en al zijn gerelateerde verhalen, om weg te drijven. Je hebt jezelf in je kracht gezet. Adem dat gevoel van empowerment in. Voel de energieverschuiving in je buik.

HARTCHAKRA (ANAHATA)
“Geven is ontvangen.”

Visualiseer een groene bol op je borstbeen. Het hartchakra is je centrum van liefde, geven en vergeven. Misschien heb je geleerd dat het beter is om te geven dan te ontvangen. Je zou bij een boom kunnen staan, in- en uitademen – je neemt deel aan een gelijkwaardige uitwisseling waarbij zowel geven als ontvangen vereist is.

Met de inademing ontvang je de schone lucht die de boom heeft gefilterd. Met je uitademing geef je diezelfde boom de koolstofdioxide die hij nodig heeft om te gedijen. Adem in, herhaal de mantra en voel de energieverschuiving in je borstkas.

KEELCHAKRA (VISHUDDHA)
“Mijn woorden zijn als zaden.”

Stel je een turquoise bol voor die rond je keel draait. Het vijfde chakra is je communicatiecentrum. Gedachten, woorden en zelfs non-verbale communicatie kunnen ontstaan ​​in het keelchakra. Deze mantra herinnert je eraan dat je de kracht en de keuze hebt om mooie ideeën of smerige roddels te planten.

Als je liefdevolle, vriendelijke, inspirerende woorden plant, zullen ze uitgroeien tot de mooie verhalen van je leven.

VOORHOOFDCHAKRA (AJNA)
“Ik sta open voor nieuwe ideeën.”

Het zesde chakra, het wijsheidscentrum, is wat je door je leven leidt. Hoe vaak zoek je begeleiding, maar verwerp je die omdat de ideeën je niet vertrouwd lijken? Richt je innerlijke blik op een indigobol die ronddraait in de ruimte tussen je wenkbrauwen – je Derde Oog.

Inademen. Reciteer deze mantra bij elke uitademing en voel hoe de energie begint te verschuiven.

Hoe zou het voelen om een ​​nieuwe weg in te slaan, of een oude gewoonte of routine te doorbreken?

KRUINCHAKRA (SAHASRARA)
“Ik geef me over aan het hoogste en beste dat via mij naar boven wil komen.”

De Kruinchakra is het energiecentrum dat je verbindt met het goddelijke. Stel je een violette bol voor die boven je hoofd ronddraait. Vaak verward met opgeven of zwakte, kan overgave een teken zijn van grote wijsheid en kracht en kan het rust brengen.

Terwijl je deze mantra herhaalt, stel je dan voor hoe het eruit zou kunnen zien om echt te spreken en te handelen vanuit een plaats van goddelijke verbinding. Wat zou je anders denken, zeggen en doen als je de wereld vanuit een welwillend perspectief zou benaderen?

Laat de energieverschuiving plaatsvinden bij de kruin van je hoofd en die van de top tot teen boven het oppervlak van je huid zweeft.

Adem tot slot heel langzaam en diep in en uit door de neus. Zorg ervoor dat je de routine doorbreekt, probeer deze nieuwe oefening van mantra-meditatie en nodig uit tot balans in je chakrasysteem en je leven.

 

Bron: Rebekah L. Fraser