Edelsteen Serafiet

 

 

 

 

Serafiet

 

 

Serafiniet: kenmerken en werking

Wat is serafiniet?

 

 

serafiniet trommelsteenSerafiniet trommelsteen

Het lijkt wel alsof serafiniet uit glanzende zilveren veren bestaat, gevat in een voornamelijk groene ondergrond. De kleur kan variëren van licht olijfgroen tot zwartachtig groen. Vanwege z’n fraaie uiterlijk en groene kleur wordt het mineraal ook wel chlorietjade genoemd.

Serafiniet is onderdeel van de mineralenfamilie klinochloor. De stenen uit deze familie worden nogal eens als magnesiumerts uitgenut. Zijn fraaie uiterlijk behoedt de serafiniet voor dit lot. Dit mineraal wordt praktisch altijd gebruikt als siersteen of verwerkt tot sieraad.

Er is slechts één vindplaats van serafiniet met edelsteenkwaliteit. Dat is het district Irkutskaya in Oost-Siberië.

Serafiniet is een van de belangrijkste helende stenen van onze tijd. De steen helpt het hartchakra te openen. Serafiniet kan mensen op een hoger spiritueel niveau brengen. Er wordt vaak beweerd dat serafiniet connectie met engelen mogelijk maakt.

 

 

Spiritueel
* Serafiniet hoort als groen kristal vooral bij het hartchakra. Als ijzerverbinding geeft het de kracht om uit lethargie en apathie te stappen, het heft in eigen handen te nemen, en open te staan voor verbetering.
*  helpt disbalans en karma uit vorige levens op te lossen.
* Serafiniet helpt om je ware levensdoel te vinden en te bereiken, zonder jezelf tekort te doen.
* Serafiniet maakt je ervan bewust dat het goddelijke niet alleen mannelijk, maar ook vrouwelijk is. Het kan je in contact brengen met de godin van de wijsheid, Sophia, de tegenhangster van Jezus Christus.

 

Mentaal
* Serafiniet helpt om vastgeroeste gedachtenpatronen en gewoontes te herkennen en te doorbreken.
* Serafiniet helpt de juiste beslissingen te nemen in liefdesaangelegenheden. Het stimuleert je te leven en te reageren vanuit je hart. Zoek je een partner? Draag dan een serafiniet op je hart. Dan word je ontvankelijker voor liefde.
* Gebruik serafiniet als je graag het contact met natuur, tuin of kamerplanten wil versterken. Je krijgt ‘groene vingers’, je verzorgt je planten beter.

Emotioneel
* Serafiniet is troostend en kalmerend. Het kristal helpt bij somberheid, wanhoop en depressie. Je ziet in dat er in een vrijwel uitzichtloze situatie toch altijd nog hoop is.
* Serafiniet verdrijft negatieve emoties en harmoniseert heftige gevoelswisselingen. Zo ondersteunt serafiniet je in stormachtige relaties en in twistgesprekken. De steen geeft inzicht in welke emoties bij jou horen en welke bij de ander.
* Serafiniet geeft een gelijkmatig humeur.

Fysiek
* Serafiniet versterkt de conditie en het uithoudingsvermogen.
* Serafiniet is bloedzuiverend en ontgiftend. Het mineraal ontspant borstkas, schouderpartij en nek. Daardoor kunnen de longen meer zuurstof opnemen en meer zuurstof aan het bloed afgeven.
* Serafiniet versterkt en activeert de rug. De houding verbetert, spierspanning in nek en schouders vermindert.
* Serafiniet is een goed kristal voor herstel na ziekte. Met name griep en verkoudheid kom je sneller te boven met een ketting of hanger van serafiniet, zo dicht mogelijk bij de keel.
* Afvallen? Serafiniet versterkt je wil om dit doel te bereiken en stimuleert je verbranding.
* Serafiniet heelt op DNA-niveau, en ondersteunt daarom de heling van alle fysieke klachten.
* Wratten en andere woekerende aandoeningen worden vertraagd, verlicht en soms zelfs totaal geheeld.
* Serafiniet verbetert de opname van voedingsstoffen uit voedsel, met name vitamine A, C en E, calcium, magnesium en ijzer.
* Serafiniet is een prima steen voor bestrijding van allerlei soorten pijn. Leg de serafiniet op de pijnlijke plek.
* Serafiniet helpt een oude huid soepeler en veerkrachtiger te maken. Levervlekken verdwijnen.
* Een antibioticakuur is goed tegen gevaarlijke infecties, maar doet een aanslag op de darmflora. Serafiniet stimuleert een snel herstel van de darmflora.

Bron: www.semoea.nl