Zirkoon, edelsteen

 

 

Zirkoon

 

blauwe zirkoon

Zirkoon, onze nieuwe Steen van de Maand, is een interessante en intrigerende edelsteen. Zirkoon is een belangrijke heelsteen met een lange historie. Het is een van de oudste mineralen op aarde.

Een goede reden om juist nu een zirkoon te dragen, is de R in de maand. Zirkoon helpt bij het snel bedwingen van de verkoudheden en griepjes die nu weer de kop opsteken. Zirkoon versterkt je immuunsysteem.

 

Zirkoon en gezondheid

Spiritueel

* De verschillende kleuren zirkoon resoneren elk bij een of meer chakra’s.
Bij het basischakra horen rode en bruine zirkonen.
– Bij het heiligbeenchakra en het zonnevlechtchakra horen gele, oranje en rode zirkonen.
– Bij het hartchakra hoort bij voorkeur kleurloze zirkoon.
– Bij keelchakravoorhoofdchakra en kruinchakra horen kleurloze en blauwe zirkonen.
* Zirkoon helpt erg aardse mensen zich open te stellen voor het idee dat er meer is tussen hemel en aarde.
* Voor erg gevoelige mensen is zirkoon een beschermsteen tegen negatieve energie, energetisch vampirisme en entiteiten.
* Zirkoon aardt mensen die neigen tot zweverigheid. Zij worden met hun voeten weer op aarde gezet.
* Zirkoon bevordert helderziendheidhelderhorendheidheldervoelendheid en helderwetendheid.
* Een zirkoon onder je hoofdkussen voorkomt nachtmerries. Ook kan de steen lucide of voorspellende dromen opleveren.
* Zirkoon maakt je ervan bewust dat jouw leven een doel en een functie heeft, ook al zie je dat nu misschien even niet.

Mentaal

* Zirkoon geeft focus en concentratie, geeft richting en structuur aan denken en doen.
* Zirkoon maakt je ook bewust van de broosheid en de vergankelijkheid van het leven. Daardoor waardeer je ten volle alles wat je nu bezit, kunt en wilt doen.
* Zirkoon helpt je het accepteren van ziekte en verlies als iets dat erbij hoort.
* Zirkoon zet je in je kracht. De steen geeft energie, vitaliteit en zelfvertrouwen.
* Zirkoon helpt je om hoofdzaken en bijzaken goed te onderscheiden, onder alle omstandigheden. Bijvoorbeeld tijdens een studie.

Emotioneel

* Zirkoon helpt bij het verwerken van pijnlijke ervaringen, verlies, pijn en verdriet. Ook muizenissen en grieven kun je beter loslaten.
* Zirkoon helpt bij geestesziekten als schizofrenie en waanzin.
* Zirkoon is een goede steen bij klachten die in hoofd en hart zitten, zoals een gebroken hart door een verbroken relatie.
* Zirkoon maakt de geest flexibel en creatief, helpt je nieuwe mogelijkheden te ontdekken in situaties die eerder uitzichtloos leken.
* Voel je je onzeker, of ben je bang dat je tekortschiet? Dan heb je baat bij het dragen van een zirkoon. Deze steen helpt ook prima bij een minderwaardigheidscomplex.
* Zirkoon is een goede steen voor wie veel belang hechten aan bezit. Het mineraal helpt je om mensen bóven materie te stellen.
* Bij depressiesmelancholie en geestelijke vermoeidheid geeft zirkoon je de puf om toch in actie te komen. Dankzij gerichte activiteiten ga je je beter voelen.

Fysiek

* Zirkoon ondersteunt het hormoonstelsel, bevordert een optimale afgifte door alle hormoonklieren. Zo helpt zirkoon om beter in en door te slapen (via de pijnappelklier), om fysiek beter te herstellen tijdens de slaap (via de hypofyse), en om voldoende insuline en glucagon te produceren (via de alvleesklier).
* Zirkoon is een prettige heelsteen bij long- en keelaandoeningen zoals kinkhoest, chronische astma, bronchitis, astmatische bronchitis, longontsteking en longembolie. Ook bij ademnood, gierende of piepende ademhaling door verkrampte vernauwingen van keel, bronchiën of longen.
* Verder helpt de zirkoon goed bij allergieën en longklachten die met geestelijke of lichamelijke ballast te maken hebben.
* Zirkoon ondersteunt en versterkt het zenuwstelsel. De steen helpt bij problemen aan ogen en oren, zoals een bloeddoorlopen oog, een lopend oor.
* Zirkoon heeft een gunstig effect op de mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen. Zirkoon werkt regenererend op de baarmoederwand. Klachten veroorzaakt door een onregelmatige menstruatie kunnen verminderen of zelfs helemaal helen.
* Bij ongewenst urineverlies kan zirkoon, in combinatie met mosagaat, de blaas, urinebuis en sluitspieren versterken.
* Ook bij spijsverteringsklachten kan zirkoon goede diensten bewijzen. Zirkoon stimuleert de spijsvertering en een harmonieus metabolisme. Kalmeert verkrampingen van maag en darmen. Regenereert alle slijmvliezen, en in het bijzonder die van maag, twaalfvingerige darm, dunne en dikke darm. Zirkoon verlicht ontstekingen van de darmslijmvliezen (ziekte van Crohn).

* Zirkoon werkt regulerende op de waterhuishouding, vooral op de hoeveelheid vocht in weefsels en cellen. Zodoende vermindert zirkoon oedeem (het vasthouden van vocht in weefsels). Zo kun je een hoge bloeddruk, hartklachten of vocht achter de longen verlichten en zelfs helen.
* Zirkoon versterkt blaas en nieren, is ondersteunend bij uitgeputte bijnieren.
* Zirkoon versterkt het immuunsysteem, en is daardoor koortswerendkoortsverlagend en ontstekingsremmend. Zirkoon werkt pijnstillend en ontkrampend.
* Zirkoon is een prettige, ondersteunende steen bij aids. Draag dan permanent een hangertje met zirkoon.
* Zirkoon heeft een positieve werking op de huid bij huidziektes zoals eczeem, allergische uitslag en (water)blaasjes, vooral als die klachten samengaan met long- en keelklachten.
* Ten slotte is zirkoon een heel goede steen tegen parasieten, zowel inwendige als uitwendige, ook bij dieren

 

https://www.semoea.nl/edelstenen/steen-van-de-maand