Cursus Bach bloesem therapie

 

 

Wat is bloesemtherapie?

Bloesemtherapie is een holistische (de héle mens in zijn omgeving betreffende) methode, die in de jaren twintig werd ontdekt door de engelse arts dr. Edward Bach. Dr. Bach was arts, bacterioloog en specialiseerde zich later in de homeopathie. Hij was ervan overtuigd dat negatieve gemoedsstemmingen de oorzaak vormen voor tal van ziekten. Hij was een sterk spiritueel en intuïtief mens, die vond dat de ziekte zijn oorsprong vindt in de geest.

Hij was ervan overtuigd dat ziekte een boodschap vanuit de ziel is om te leren veranderingen in ons leven aan te brengen zodat lichaam en geest harmonisch gaan samenwerken.

Als dit laatste het geval is kun je spreken van een ? gezond evenwicht? Nu is het in deze tijd vol stress, waarin soms absurde eisen aan je worden gesteld, de tijdsdruk enorm is, prestatie op topniveau wordt verlangd, vaak moeilijk de harmonie tussen lichaam en geest te bewaren. Deze manier van leven resulteert dan in het krijgen van kwalen en ziekten, zoals bijvoorbeeld een maagzweer, migraine, hoge bloeddruk, hyperventilatie enzovoort.

Dr. Bach ontdekte de genezende kracht van een aantal bloesems en bomen. Hij selecteerde 38 bloesemextracten, de bachremedies en behandelde daarmee zijn patiënten. Tevens wilde hij dat de bloesems door iedereen gebruikt zouden kunnen worden.

De bloesems behandelen de hele mens en niet alleen de symptomen of de ziekte. Ze kunnen overal worden ingezet, ook als je andere medicijnen gebruikt. Ze kunnen nooit kwaad.

 

 

 

Opbouw cursus Bach bloesem therapie:

Les 1: Wat is bloesemtherapie. + Historiek.

Les 2: Hoe werkt bloesemtherapie.

Les 3: Welke emoties horen bij welke delen van het lichaam & hoe moet je bloesems inzetten voor energetische blokkades van het lichaam.

Les 4: Hoe moet je bloesems uitkiezen voor jezelf en anderen.

Les 5: uiteenzetting van de 6 eerste bach bloesems.

Les 6: uiteenzetting van de 6 volgende bloesems.

Les 7: uiteenzetting van de 6 volgende bach bloesems.

Les 8: uiteenzetting van de 6 volgende bach bloesems.

Les 9: uiteenzetting van de 6 volgende bach bloesems.

Les 10: uiteenzetting van de 8 laatste bach bloesems.

 

Deze lessen zijn samengevoegd tot 8 lessen.

Examenlijst met vragen na les 8 voor certificaat

In eigen tempo thuis te leren.

Les materiaal en certificaat via email

Met begeleiding van Marianne

 

Deze prachtige gehele cursus kost slechts €70,00

 

Aanmelden kan via contact formulier op de website